Kultura

Počele 101. Šantićeve večeri poezije

U organizaciji mostarskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva “Gusle” u Mostaru su otvorene 101. Šantićeve večeri poezije. Manifestaciju je u Vladičanskom dvoru otvorila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a nakon male svečanosti prikazana je izložba “Nemanjići- rađanje kraljevine” i muzičko- poetski program “Nemanjići u Šantićevoj poeziji”.

Šanticeve večeri poezije / PR - Haber.ba

Tokom obraćanja prisutnima, Cvijanovićeva je izrazila veliko zadovoljstvo što su organizatori i ove godine pronašli načina da organizuju manifestaciju, bez obzira na ograničenja i opasnosti uslijed pandemije koronavirusa. Zahvalila je i što joj je ukazana čast da Večeri otvori upravo ona, kazavši i kako je uvijek lijep osjećaj i zadovoljstvo biti gost u Mostaru.

Šantićeve večeri poezije / PR – Haber.ba

Prije svečanog otvaranja, delegacije su posjetile grob Alekse Šantića na mostarskom groblju Bjelušine. Do kraja manifestacije bit će upriličeni različiti kulturni događaji, pjesničke večeri, predstavljanja knjiga, predavanja i izložbe, a ona će biti zatvorena 18. oktobra.

Šantićeve večeri poezije / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh