Kultura

PLESNI STUDIO FLASH: Uskočimo u plesne patike! – Plesna sezona 2020/2021. počinje od 7.9.2020.

Sa početkom nove školske godine, počinju i redovni treninzi u Plesnom studiju „Flash“ u Muzičkom centru „Pavarotti“.

Plesna ekipa Flesh / PR - Haber.ba

Nakon ljetne pauze i prilagođenih online treninga, vrijeme je da se uskoči u plesne patike i nastavi sa radom u plesnoj dvorani. Uz pridržavanje svih epidemioloških, propisanih mjera PS „Flash“ počinje sa radom od 7.9.2020.godine u Muzičkom centru „Pavarotti“. Vrata su otvorena ne samo za stare članove, već i za nove. Stoga, već od naredne sedmice – svi zainteresirani (uzrast: od 4 do 15 godina) nas mogu posjetiti utorkom i četvrtkom
od 17h do 20h u „Pavarottiju“ ili nas kontaktirati putem društvenih mreža https://www.facebook.com/psflash.mostar i osigurati svoje mjesto. Upis će trajati tokom cijelog mjeseca septembra.

Kroz online treninge smo definitivno održali kondiciju plesača i unaprijedili fleksibilnost, posvetili smo se unapređenju plesne tehnike, ali sada je vrijeme da se vratimo u plesnu dvoranu i nastavimo sa realizacijom projekata i plesnih koreografija na terenu. Zbog trenutne situacije planovi koji se tiču putovanja i takmičenja u državi i regiji, su nažalost prolongirana ili prebačena u online verziju, gdje smo se naravno odazvali i ostvarili zavidne rezultate (sedam prvih mjesta, dva druga i jedno četvrto). Pratimo plesne trendove i u online svijetu, prilagođavamo se svim novonastalim situacijama. Ponosni smo na naše plesače koji su ustrajali u trenažnom procesu i kod kuće, pred malim ekranima.

U mjesecu julu PS Flash je učestvovao u online takmičenju „International Dance Grand Prix Sisak, Croatia“ gdje su postignuti slijedeći rezultati:

1.mjesto – Ejla Gosto / street dance / solo / adults
1.mjesto – Koreografija „Taki Taki“ / street dance/ group / junior
4.mjesto – Amna Špago / open / solo / junior
1.mjesto – Koreografija „Pink Galaxy“ / open / group / kids
1.mjesto – Koreografija „Revolution“ / modern / group / junior
2.mjesto – Ella Ćorić / modern / solo / junior
1.mjesto – Koreografija „Orijentalna čarolija“ / ethno / group / kids
1.mjesto – Koreografija „Break The Silence“ / modern / duo / adults
2.mjesto – Sara Gaš / modern / solo / adults
1.mjesto – Lana Hadžiabulić / modern / solo / adults


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh