Kultura

Otkazana centralna svečanost “Mevlud na Vrelu Bune”, BIR TV će snimati program

Centralna svečanost “Mevlud na Vrelu Bune” ove godine neće se održati zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, saopšteno je u utorak iz Organizacijskog odbora manifestacije Dani mevluda i zikra.

Tekija na vrelu Bune u Blagaju - tripadvisor.co.uk

Kako bi održali dugogodišnju tradiciju mevluda Muftijstvo mostarsko, Tarikatski centar u Bosni i Hercegovini i Medžlis Islamske zajednice Mostar će 29. maja poslije akšam namaza u Tekiji organizovati kraći program učenje mevluda i medžlisi zikra.

Program će se održati u skladu s preporukama o zabrani okupljanja i fizičkom odstojanju, a televizija Islamske zajednica (BIR TV) će snimati program i naknadno ga prikazati kako bi vjernici na taj način svjedočili kontinuitetu tog, kako su naveli iz Organizacijskog odbora, važnog događaja za muslimane Hercegovine.

Inače, mevlud je uvršten u kalendar događaja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i trebao je biti održan 30. maja ove godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh