Kultura

Bajramska poruka muftije Halitovića: Bajram radošću ispunjava srca i domove vjernika

Muftija Halitović vjernike poziva da se u radosti koju donosi Bajram posebno dovom sjete svih onih vjernika koji širom svijeta ovaj blagdan dočekuju u drugačijim uslovima

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović kazao je u tradicionalnoj poruci koju je uputio povodom nastupanja Ramazanskog bajrama kako su bajramski dani ispunjeni posebnom radošću jer vernička srca osete radost zbog spuštanja Božije milosti.

Muftija Halitović je vernike podsetio da su milost koja je spuštena mogli osetiti i u drugoj polovini mubarek meseca ramazana, kada su za vernike ponovo otvorena vrata džamija koje su bile zatvorene zbog pandemije koronavirusa.

“Allaha dž. š. molim da primi i ukabuli ibadete svih vernika i vernica koji su iskreno u ime Njegovo ibadetili, postili, klanjali, udeljivali te učili Kur’an. Molim Boga da svima primi dobra dela, da nam popravi hal i naše stanje, a da nas sve počasti oprostom i velikom nagradom kako se to spominje u hadisima Poslanika a. s.”, rekao je muftija sandžački Senad ef. Halitović.

Sandžački muftija Senad ef. Halitović porukom koju je uputio povodom Ramazanskog bajrama vernike poziva da se u radosti povodom Bajrama posebno dovom sete svih onih vernika koji širom sveta ovaj blagdan dočekuju u drugačijim i teškim okolnostima.

“Bajram radošću i srećom ispunjava vernička srca i domove. Vernici će ovaj blagdan provesti onako kako to Poslanik, a. s., spominje, u čašćavanju među vernicima, radosti i zijaretu. S duge strane, pored radosti, Bajram je prilika da se i dalje sećamo najslabijih i onih članova naše zajednice koji su u potrebi, baš kao što smo to činili i u mubarek ramazanu. Moramo se u našoj radosti dovom setiti svih onih kojima je potrebno naše sećanje i dova. Iskreno se nadam i molim Allaha, dž. š., da ćemo naredne blagdane koji dolaze dočekivati u lepšem svetlu i stanju.

Mnogi muslimani širom sveta su iskušani ratovima, nepogodama, različitim nedaćama i glađu. Ako drugačije ne možemo da im pomognemo, uputimo dovu za našu braću i sestre širom sveta da svi zajedno, ujedinjenih srca blagdane dočekujemo u lepšem halu”, poručio je sandžački muftija Senad ef. Halitović u svojoj bajramskoj poruci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh