Kultura

Mostar se sjeća Džemala Bijedića

U povodu obilježavanja 43. godišnjice pogibije Džemala Bijedića, Muzej Hercegovine organizira izložbu “Sjećanje na Džemala Bijedića 1977-2020”, autorice Indire Gaštan Bešo.

Džemal Bijedić - Novi.ba

Izložba će biti otvorena danas u spomen kući Džemala Bijedića. Izložba obuhvaća dio dokumentarne građe iz muzejske zbirke “Džemal Bijedić” koju čine hemeroteka, telegrami sućuti, reportaže te knjige žalosti u koje su se upisali visoki državnici, predsjednici vlada, partija, najviše ličnosti političkog života, kako u tadašnjoj Jugoslaviji, tako i u svijetu.

Nakon pogibije, obitelji Bijedić, najistaknutijim osobama društveno političkog života Jugoslavije i tadašnjim institucijama prispjelo je više od deset tisuća telegrama s izrazima sućuti, čiji će dio biti prikazan na izložbi, priopćeno je iz Muzeja Hercegovine, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh