Kultura

Počinje 59. MESS

Mađarskom predstavom “Imitacija života“ poznatog filmskog i pozorišnog reditelja Kornela Mundruca, otvara se 59. sezona MESS-a.

59. MESS - Facebook

Do petog oktobra publika će moći pogledati 21 predstavu iz 12 država, pratiti promocije knjiga, izložbe, radionice te zaseban dječiji program Mali MESS. Festival će ugostiti 400 umjetnika.

Narodno pozorište Sarajevo centralno je mjesto festivalskih zbivanja.

Centralna tema MESS-a je Fluidni život, pa je u tom kontekstu i ovogodišnji vizuelni identitet festivala, koji prikazuje apatiju kao bolest savremenog društva.

Predstave istražuju rasizam, nacizam, virtualnu arhitektoniku prostora, Čehova, pa pitanje pojedinaca slobodnog uma, okoliš…

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati predstave “Kavkaski krug kredom” Berolda Brehta u režiji Paola Mađelija i izvođenju glumačkog ansambla sarajevskog Narodnog pozorišta, te “Sjećaš li se Doli Bel?”, dramatizaciju teksta Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Kamernog teatra 55.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh