Kultura

Fondacija Slipičević još jednom nagrađuje talentovane Mostarce

Nagradu “Nijaz Slipičević” koja se tradicionalno dodjeljuje mladima Mostara, koji su ostvarili značajne rezultate u bližoj prošlosti, sutra će uručiti Fondacija Slipičević.

Fondacija "Nijaz Slipičević"

Ovog puta laureate su birali građani Mostara glasajući na društvenim mrežama. Dobitnici su Lana Pudar – državna rekorderka u plivanju, Goran Popović – Mostarac koji je primljen na Akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku i Iva Martina Kraljević – osvajačica trećeg mjesta na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici.

Nagrade će im biti dodijeljene na svečanoj ceremoniji u Centru za kulturu u 19 sati. Prema riječima Harija Slipičevića, osnivača Fondacije, ove godine će se po prvi put uručiti i plaketa “Nijaz Slipičević” koja će otići u ruke Ženskom nogometnom klubu Emina – sportskom kolektivu koji je u samo nekoliko godina postojanja došao u vrh bh. sporta.

Nagrada “Nijaz Slipičević” oformljena je kako bi Fondacija pomogla razvoj talenata koje tek treba vrjednovati, a koji u teškom vremenu za Mostar ne dobivaju zaslužena priznanja i podršku. Svrha nagrade je poticati mlade – likovne umjetnike, književnike, sportiste, muzičare, naučnike, te sve druge mlade talente koji radom ostvaruju najznačajnija postignuća u tom gradu.

Dosad su nagrađeni plivačica Amina Kajtaz, Rock Škola Mostar, karatista Ivan Klepić, književnici Almin Kaplan i Anita Pajević, akademski slikar Boris Orenčuk, Street Arts Festival, Mostarska asocijacija sporta te Plesni studio Mo Stars.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh