Kultura

Snažna poruka iz Sarajeva sa velike bajramske svečanosti: Naša srca su otvorena cijelom svijetu

Večeras je ispred Vječne vatre u Sarajevu obilježene centralna manifestacija “U dergjahu mog srca” u povodu Kurban-bajrama.

Bajramski koncert u Sarajevu - Hayat.ba

Veličanstveni prizori uz prelijepe melodije ovo toplo bajramsko večer su učinili još toplijim s puno emocija i ljubavi. Desetine hiljada ljudi ispred Vječne vatre je zajedno s izvođačima učilo predivne ilahije. Cijeli program ste mogli gledati u direktnom TV prijenosu na “Hayat TV“-u, koja potpisuje produkciju ove vrlo značajne manifestacije i jedini i glavni medijski pokrovitelj.

Cijeli sadržaj koncerta, koji je prvi put osmišljen na ovoj lokaciji, kada je riječ o bajramskim koncertima, pripreman je pomno u saradnji s Islamskom zajednicom i Gradskom upravom.Najljepše ilahije i kaside izvodili su Aziz Alili, Burhan Šaban, Senad Podojak, Ibrahim Bilčević, hor medžlisa Islamske zajednice, ansambl vokalnih solista Ašik, Lejla Jusić, Armin Muzaferija, Lejla Čaušević i mnogi drugi interpretatori duhovne muzike.

Progamu je prisustvovao i Glavni imam Međlisa islamske zajednice Sarajevo hafiz Kenan Musić koji je u ime međlisa uputio bajramsku čestitku.

Bajramski koncert u Sarajevu – Hayat.ba

“Znajte da će svako mjesto svjedočiti gdje god smo spominjaia Boga i Muhammada a.s. Molim Bog da naše Sarajevo i naša Bosna bude ponos onoga kome smo večeras učili mevlud. Kurban-bajram je vrijeme svakoga onoga kome srce zatreperi u susret s Allahom nada. Šaljemo poruku iz svog šehera d čuvamo i da su naša srca otvorena i svjetla cijelom svijetu. Bajram Šerif Mubarek Olsun”, kazao je hafiz Kenan Musić.

Ova veličanstvena bajramska manifestacija završena je fantastičnim vatrometom koji je obasjao nebo iznad Sarajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh