Kultura

Red Bull Cliff Diving: Skakače očekuje uzbudljivo takmičenje u Mostaru

Takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019 u Mostaru i peti dolazak svjetske skakačke elite u našu zemlju polako se približava. Rhiannan Iffland, Gary Hunt i Jonathan Paredes – troje takmičara iz svjetskog vrha skokova u vodu – su za ljubitelje ovog sporta u našoj zemlji komentarisali dosadašnji tok sezone i otkrili svoja očekivanja od mostarske stanice prvenstva 24. augusta.

Red Bull Clif Diving takmičenje Mostar

Australka Iffland i Britanac Hunt su aktuelni prvak i prvakinja, i ove godine su naprosto nezaustavljivi. Oboje skaču u životnoj formi i najveći su favoriti za osvajanje odnosno odbranu naslova. Fantastičnu formu su potvrdili na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima prošlog mjeseca u Južnoj Koreji, gdje su osvojili najsjajnija odličja u visinskim skokovima.

„Pronašla sam svoj ritam. Uživala sam u takmičenjima i u sebi sam pronašla samopouzdanje koje sam teško nalazila prošle godine,“ zadovoljna je Australka dosadašnjim tokom sezone.

Red Bull Clif Diving

Branitelj titule Hunt također kaže da se osjeća jačim nego ikada, nakon što je na početku prošle sezone prolazio kroz najtežu krizu u svojoj karijeri.

„Probudio se inat u meni, želim da pokažem da imam još mnogo toga za ponuditi. Zaista sam ponovo zavolio ovaj sport“, izjavio je sedmostruki prvak.

Što se tiče takmičenja u Mostaru, on očekuje da će biti uzbudljivo budući da je to pretposljednja stanica sezone i svi žele osvojiti bodove. Također je upozorio na ćudljivu prirodu Neretve:

„Riječna struja je jaka i ne prašta greške. Jedan mali pogrešan korak i možete se povrijediti.“

To je na svojoj koži 2017. godine osjetila i Rhiannan Iffland, kada se u Mostaru povrijedila na treningu i morala odustati od takmičenja. Zanimljivo, trostruka prvakinja i najuspješnija skakačica u historiji prvenstva još uvijek je bez pobjede u našoj zemlji (bila je treća 2016. i druga 2018.). Kako kaže, to je za nju izazov i nada se da će ove godine uspjeti da stane na vrh pobjedničkog podija.

„Vidjećemo. Pripremiću se za Mostar i dati sve od sebe, to je sve što mogu zaželiti“, rekla je Iffland.

Paredes, prvak iz sezone 2017 i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku, prvu pobjedu u karijeri zabilježio je upravo na Starom mostu (2015). Ne čudi stoga što se raduje ponovnom dolasku na scenu svog prvog velikog uspjeha.

Red Bull Clif Diving

„Mostar je uvijek nevjerovatan. Ljudi nas tamo vole, imam dosta fanova tamo. Jako sam sretan što ponovo dolazimo, nadam se da će takmičenje opet biti sjajno,“ izjavio je simpatični Meksikanac.

Njih troje su poslali tople pozdrave Mostaru i publici u našoj zemlji, obećavši još jedno sjajno takmičenje i spektakl na Starom mostu 24. augusta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh