Kultura

Ovogodišnji dobitnik Zlatnog medvjeda dolazi na SFF

Nadav Lapid, dobitnik nagrade Zlatni medvjed ovogodišnjeg Berlinalea, dolazi na 25. Sarajevo Film Festival, gdje će biti član žirija Takmičarskog programa – studentski film. U okviru Programa studentskog filma, a kao dio proslave tridesete godišnjice postojanja Filmske škole Sam Spiegel u Jerusalemu, bit će prikazana retrospektiva njegovih kratkih filmova.

No image - Haber.ba

Na festivalu će biti prikazan i njegov najnoviji film Synonyms, koji je osvojio glavnu nagradu Filmskog festivala u Berlinu. Film će biti prikazan u programu Kinoscope. Lapid će prisustvovati projekciji, a potom i učestvovati u razgovoru sa publikom, “Hayat“.

U sklopu ovogodišnjeg programa Talents Sarajevo Lapid će održati i predavanje filmskim stvaraocima u usponu karijere, saopćio je SFF.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh