Kultura

Učenici iz BiH osvojili šest medalja na Geografskoj olimpijadi u Beogradu

Na upravo završenoj Geografskoj olimpijadi Srednje, Južne i Jugoistočne Evrope, koja se održala u Beogradu od 23. do 28. juna 2019. godine učenici iz Bosne i Hercegovine osvojili su šest medalja, po jednu zlatnu i srebrnu i četiri bronzane.

No image - Haber.ba

Zlatnu medalju je osvojio Filip Stjepanović, srebrnu Miloš Samardžić, a bronzane Ilma Cvrk, Ljeposava Plakalović, Ahmed Čomor i Miloš Pavlović, prenosi “Klix“.

Ekipno su osvojili 1. mjesto za prezentaciju portfolija na temu “Prirodne katastrofe XXI stoljeća”, a 3. mjesto za prezentaciju portfolija “Prirodne katastrofe u Bosni I Hercegovini”.

U ime učenika, Aktiva nastavnika geografije KS, udruzenja ‘Globus’ zelim se zahvaliti Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS i ministrici Zineti Bogunić, Abdulahu Skaki, gradonačelniku Sarajeva i načelnicima općina koji su pružili materijalnu podršku našim učenicima za odlazak na internacionalna takmičenja“, kazala je Enisa Kulasin, predsjednica “Globusa”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh