Kultura

U Centru Skenderija otvoren 31. Međunarodni sajam knjiga

Prigodnim programom večeras je u Centru Skenderija zvanično otvoren 31. Međunarodni sajam knjige i 15. bijenala knjige.

31. Međunarodni sajam knjiga - Fena

Predsjednik Programskog savjeta Sajma Ibrahim Spahić istaknuo je bogat program u okviru te manifestacije iz oblasti kulture, spomenuo stvaraoce iz dijaspore koji izlažu na štandu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te brojne institucije koje su pripremili različite programe, piše “Fena”.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo pozdravio je sudionike i goste Sajma te istaknuo trud što ga, zajedno sa TKD “Šahinpašić”, ulažu da ta manifestacija bude što bolja i kvalitetnija.

Članovi dramske sekcije Prve gimnazije čitali su tekstove književnika, bivši učenici Prve gimnazije Ive Andrića, Safvet-bega Bašagića, Isaka Samokovlije, Abdulaha Sidrana. Upriličeno je i sjećanje na akademika Tvrtku Kulenoviću.

Gosti zvaničnog otvaranja Sajma sjedili su večeras na stolicama na kojima su ispisane misli svjetskih autora.

Ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga i 15. bijenala knjige održava se od 17. do 22. aprila pod motom “Daruj knjigu”, a organizator je Sarajevski sajam Centra Skenderija u saradnji s TKD “Šahinpašić”.

Osim promocije izdavačkih kuća, književnih djela i autora koji doprinose razvoju kulture i umjetnosti, programom je planiralo niz aktivnosti koje za cilj imaju obogatiti i osuvremeniti sadržaj sajma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh