Kultura

“Neki misle da se to kreće oko 200 ili 300 maraka, a neki to cijene i plate hiljadu ili dvije hiljade KM. Ja to naplaćujem oko 500 KM”

Haris Zoranić je mladić koji živi u Sarajevu i koji se u slobodno vrijeme ozbiljno bavi fotografijom, ali i islamskom kaligrafijom.

Haris Zoranic-Screenshot

Neke od njegovih fotografija Sarajeva su prepoznatljive na društvenim mrežama, a najčešće ga inspirišu stari dijelovi grada Sarajeva, islamska (osmanska) arhitektura, te austrougarska arhitektura, piše “Source.ba“.

Njegov rad možete pogledati OVDJE.

Sa njim smo razgovarali o fotografiji, šta je potrebno da se napravi kvalitetna fotografija, kakvu opremu koristi, koliko novca je potrebno za istu, te koliko se kreću cijene fotografisanja svadbi, priredbi i ostalih događaja.

U nastavku pogledajte kratku video priču o Harisu Zoraniću i njegovoj ljubavi prema fotografiji.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh