Kultura

Sutra svečano otvorenje “Dječije kuće”

Svečano otvorenje “Dječije kuće” Novo Sarajevo, bivšeg Pionirskog centra ‘Boško Buha’, bit će upriličeno sutra.

Dječija kuća - Fena

Ukupna korisna površina objekta je oko 2.000 m², a u objektu se nalazi višenamjenski prostor za organiziranje izložbi, priredbi i sličnih manifestacija, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije, piše “Fena”.

Također, objekt posjeduje i internet-kafe klub, sala za održavanje predavanja i promocija, prostor za organizovanje sekcija i kurseva, biblioteka i čitaonica, komunikacijski blokovi sa stepeništem i liftom, sanitarni čvorovi, te info pult s garderobom.

Na prvoj etaži će biti smješteni administrativni dio sa nizom kancelarija i salom za sastanke, galerija kao dio biblioteke, sale za organiziranje muzičkih, plesnih, baletnih, likovnih i sličnih aktivnosti, svlačionica, servisni prostor za rekvizite i sanitarni čvorovi.

U Dječijoj kući bit će realizirani brojni sadržaji obrazovnog, kulturnog i društvenog karaktera, a prvenstveno namijenjeni za djecu uzrasta do 14 godina.

Za izvođenje radova izdvojeno je oko 2.000.000 KM iz budžeta Općine Novo Sarajevo.

Izgradnja objekta “Dječija kuća” Novo Sarajevo, dio je revidirane Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine, saopšteno je iz Press Općine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh