Kultura

Bahatost Milana Pavlovića – Produkcija serije "Lud, zbunjen, normalan" sprema tužbu protiv "Dine Mehmeda Mujkića"

Nakon jučernje informacije koju su objavili pojedini hrvatski mediji da ekipa okupljena oko Sarajevskog AltTeatra, daleko od očiji sarajevske javnosti, u Istri, priprema pozorišnu parodiju "Dino Food Eliminator" koja se naslanja na "život poslije smrti Dine Mehmeda Mujkića", poznatog junaka najgledanije serije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj "Lud, zbunjen, normalan", uslijedile su reakcije produkcije FiST i scenariste Feđe Isovića.

No image - Haber.ba


Predstava "Dino Food Eliminator" (Foto: Depo)

“Niko nas nije konsultovao niti smo sa Milanom Pavlovićem, niti sa producentom predstave, imali bilo kakve razgovore na tu temu. Iznenađeni smo pisanjem medija, i ja kao scenarista, i Davor Pušić kao producent, tim prije što su svi glumci koji su angažovani, ili su bili angažovani na projektu ‘Lud, zbunjen, normalan’, pa tako i Milan Pavlović, potpisali ugovore kojima se zabranjuje dalje eksploatisanje, u bilo kom obliku, likova iz serije”, pojašnjava za portal Depo scenarista Feđa Isović.

On dodaje i da se, čak i da ugovori ne sadrže član o zabrani eksploatacije likova, bilo kakva dalja upotreba ili adaptacija serije ne može raditi bez saglasnosti njenih autora.

“Valjda je to jasno svima, ili bi tako bar trebalo biti… No kako je situacija drugačija, naš advokat je već danas otkucao opomene pred tužbu, koje će biti dostavljene kako Milanu Pavloviću i producentu predstave, tako i svim dvoranama u kojima je predviđeno njeno izvođenje”, naglašava Isović te za kraj konstatuje:

“Šokirani smo bahatošću Milana Pavlovića i njegove teatarske trupe!”

Podsjećamo, predstava “Dino Food Eliminator” prati sudbinu Dine Mehmeda Mujkića i njegove dogodovštine nakon što je u serijalu “Lud, zbunjen, normalan” “umro” jer se prejeo, a premijera predstave zakazana je za 21. oktobar u Poreču.

(depo.ba)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh