Kultura

“Kamerni teatar 55” otvara školu glume u Srebrenici

Memorandum o osnivanju škole glume u Srebrenici potpisali su Emir Hadžihafizbegović, direktor “Kamernog teatra 55” iz Sarajeva, Mladen Grujičić, načelnik Opštine, i Mediha Smajić, direktorica Kulturnog centra Srebrenica.

Potpisivanje memoranduma o osnivanju škole glume u Srebrenici - PR/Haber.ba

Advertisements

Hadžihafizbegović je kazao kako će 19 glumaca sarajevskog pozorišta tokom tri mjeseca dolaziti u Srebrenicu i raditi s lokalnom djecom.

“Mi već imamo oko 50-ero prijavljene djece. Mjesec i po dana ćemo raditi na predstavi ‘Petar Pan’. Premijera predstave bi trebala biti krajem juna ili početkom jula ove godine. Ovo će biti ozbiljne radionice, ali i ozbiljna predstava. Djeca će svoju predstavu igrati u Srebrenici, ali i Sarajevu, Banjoj Luci, Prijedoru, širom Bosne i Hercegovine i van granica naše zemlje”, rekao je Hadžihafizbegović…

Načelnik Srebrenice Grujičić je rekao da će Općina podržati školu glume.

“Čast nam je da u Srebrenici ugostimo veličinu kao što je Emir. Drago mi je da on pruža srebreničkoj djeci da u svom gradu krenu s prvim koracima glume. Mi ćemo sigurno imati dosta djece koja će zavoljeti glumu. To je dobar način da djecu otrgnemo od onoga što je negativno za njih. Vjerujem da će mnogi postati uspješni glumci. Ovu ideju smo prihvatili objeručke i tako će biti sa svim dobrim idejama. Moramo da šaljemo dobre poruke iz Srebrenice, a time animiramo i druge da dolaze u Srebrenicu. Smatramo da je ova priča i škola glume jedna dobra poruka iz Srebrenice”, rekao je Grujičić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh