Kultura

Otvoren konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na 10. “Festivalu sevdalinke u Tuzli”

U mjesecu aprilu u Tuzli se organizuje sada već tradicionalni festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”.

Festival sevdalinke "Sevdalinko u srcu te nosim" - PR/Haber.ba

Ovaj 10. po redu Festival koji se trudi da nizom aktivnosti, očuva i otrgne od zaborava, kako mnogi kažu “najljepšu pjesmu na svijetu – sevdalinku”, ove godine čini i korak više u svojim nastojanjima.

Advertisements

Naime, ove godine Festival traje dva dana i takmičarskog je karaktera gdje će prve večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke…

Shodno tome, Organizacioni odbor Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” objavljuje konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće u takmičarskoj večeri 10. festivala “Sevdalinko u srcu te nosim”.

Na konkurs se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BIH – pjesmu “sevdalinku”, sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u Bosni i Hercegovini.

Autori treba da prilože demo snimak kompozicije u trajanju do četiri (4) minute, sa notnim zapisom, tekstom i prijedlogom izvođača.

Uz prijavu svaki autor mora poslati slijedeće podatke: puno ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, ime autora muzike i teksta.

Prijave na konkurs zajedno s radovima dostavljaju se putem pošte, na adresu:

Festival Sevdalinke (“za Direkciju Festivala”)
Dragiše Trifkovića 11
75000 Tuzla

Ili na mail adresu: festivalsevdalinke@gmail.com (sa naznakom ” za Direkciju Festivala”)

Konkurs je otvoren do 31.01.2018 godine.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh