Kultura

Objavljen Javni poziv za učešće na međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2018.”

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru (NPM) objavila je Javni poziv za učešće na 15. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2018”, koji će se održati u Mostaru, od 20. do 27. aprila 2018. godine.

"Mostarska liska" - npm.ba

Advertisements

Pravo učešća imaju sva profesionalna pozorišta, pozorišne trupe i ostale organizacione forme profesionalne pozorišne produkcije koje su producirale predstavu komediografskog žanra u umjetničkoj sezoni 2016/2017. (od septembra 2016. godine), pa do dana prijave i koje prođu zvaničnu selekciju, navodi se u saopštenju Narodnog pozorišta Mostar.

Nagrade Festivala dodjeljuje Stručni žiri, i to: Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini; Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala; Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala; Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju…

Stručni žiri nakon svake izvedene predstave dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri.

Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i Žiri publike te Žiri medija, navodi se u saopštenju.

Rok za prijave na 15. “Mostarsku lisku” traje do 15. februara 2018. godine.

Pravila prijave objavljena su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, gdje se može preuzeti i aplikacijski obrazac.

Na 14. Međunarodni festival “Mostarska liska” bilo je prijavljeno 45 predstava iz cijele regije, a najboljom je proglašena predstava Malo blago Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh