Kultura

Najava predstave “Ajmo na fuka”

Narodno pozorište Mostar i Hrvatsko narodno kazalište Mostar sa zadovoljstvom obavještavaju publiku da će u četvrtak 19.02.2015. godine sa početkom u 20 sati biti premijerno izvedena dugo najavljivana koprodukcijska predstava „Ajmo na fuka“ autora i redatelja Dragana Komadine.

Predstava "Ajmo na fuka" - Fbl.ba

Već narednog dana, u petak, 20.02.2015. godine u 20 sati, publika će imati priliku istu predstavu premijerno vidjeti na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta.

Takođe, u srijedu 18.02.2015. godine u Narodnom pozorištu (Studio 64) sa početkom u 10 sati bit će održana konferencija za medije na kojoj će se javnosti obratiti autor i redatelj Dragan Komadina, glumci Saša Oručević i Robert Pehar te v.d. direktora Narodnog pozorišta Almir Mujkanović i ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Ivan Vukoja.

„Ajmo na fuka“ je prvi je zajednički koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Predstava će premijerno biti odigrana dva puta: 19.02. u Narodnom pozorištu, a 20.02. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.
Predstava govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH). U osnovi tematizira hrvatsko-bošnjački sukob, nudeći svojim idejnim referencama tako nužan prostor za teatarski relevantno otvaranje rana i trauma, ali samim tim i utire put njihovom zacijeljenju, razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo. Pri tome na najhumaniji mogući način, iz perspektive dva ratnika poziva na međusobni dijalog i uvažavanje. Ona, kao i svaka predstava koja tematizira rat u svojoj je biti duboko antiratna. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovorajući o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

Ulaznice za premijeru u Narodnom pozorištu publika može kupiti na blagajni pozorišta ili rezervirati svakim radnim danom od 09 do 14 sati na telefon 036 550 128. Rezervacije ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: np-mostar-marketing@hotmail.com, te putem facebook profila ili fb stranice Narodnog pozorišta Mostar.

Ulaznice za premijeru u Hrvatskom narodnom kazalištu mogu se kupiti u prostorijama HNK Mostar, od četvrtka 19.02.2015. u vremenu od 12 do 15 sati. Ulaznice se mogu rezervirati putem telefona 063/317-348 i 036/325-412, e-mailom: hnkmos@gmail.com, te putem facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh