Kultura

Novi uspjeh Mostarskog teatra mladih 1974. – Iz Smedereva stigla radosna vijest u Mostar

Predstava „Oda radosti (Deveta nedovršena)“ koju je ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 izveo 30. juna na Internacionalnom multimedijalnom festivalu PATOS off 8 u Smederevu, Srbija odlukom stručnog žirija dobila je GRAN PRIX Festivala, za najbolju predstavu.

No image - Haber.ba


Plakat prestave Oda radosti (Foto: source.ba)

Sinoć je iz Smedereva stigla radosna vijest u Mostar. Naime, predstava „Oda radosti (Deveta nedovršena)“ koju je ansambl Mostarskog teatra mladih 1974 izveo 30. juna na Internacionalnom multimedijalnom festivalu PATOS off 8 u Smederevu, Srbija  odlukom stručnog žirija dobila je GRAN PRIX Festivala, za najbolju predstavu, a na osnovu glasanja  publike pripala joj je i Nagrada  publike za najbolju predstavu.

Stručni žiri u svom obrazloženju između ostalog zapisao je da je „Oda radosti“ predstava koja se odvažno bavi i dalje osjetljivim temema na jak glumački i pun rediteljski način.

Ova dupla kruna stiže kao snažna potpora umjetničkom opredjeljenju ovog teatra i njegovom nastojanju da pobijedi bezumlje u Gradu koje i dalje istrajava na neznanju i diletantizmu.

(source.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh