Humanost

Božo Vrećo, Benjamina Karić, Amra Džeko poklonili haljine maturanticama iz Sigurne kuće

Pomozi.ba je organiziralo projekat kojim maturanticama osnovnih i srednjih škola sakuplja haljine za matursku veče te su saopćili da je projekat dao prve rezultate.

Benjamina Karić - screenshot

“Naš novi projekat ‘Osnaži sebe’ dao je već prve rezultate. Djevojke iz Sigurne kuće iz Sarajeva pronašle su divne večernje toalete za maturske večeri, a prva haljina koju su izabrale je haljina gradonačelnice Karić.

Podsjećamo, prvobitni cilj ovog projekta je pružanje psihološke pomoći ženama kroz terapijske i radioničke aktivnosti kako bi im se pomoglo u prevladavanju osobnih izazova i poteškoća.

Drugi segment projekta odnosi se upravo na pomoć ženama, djevojčicama, ali i dječacima koji zbog teške socio-ekonomske situacije u kojoj se nalaze, nisu u mogućnosti da priušte haljine, cipele i druge asesoare za svečane prilike. Oni mogu doći u našu radnju i posuditi sve što im je potrebno za određeni događaj.

Pomozi.ba projekat ‘Osnaži sebe’ na samom startu podržala je Amra Džeko, bh. model, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, estradni umjetnici Seka Aleksić, Božo Vrećo, Emir Đulović, Adnan Nezirov, dizajnerica Amira Petresi, sportistkinja i fitnes trenerica Jasmina Kavazović te Lejla Hajrović i Damir Džumhur, piše Pressmediabih.com.

Zahvaljujemo svim donatorima znanim i neznanim i jedva čekamo nove donacije i aktivnosti u sklopu projekta koji ima za cilj i podizanje svijesti o društvenoj odgovornosti i važnosti brige za one koji su u potrebi”, saopćeno je iz Pomozi.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh