Humanost

Treća godišnjica formiranja Mobilnog tima Donja Mahala

Sa prvim slučajem zaraze corona virusom u Mostaru, grupa mladih entuzijasta iz Donje Mahale je oformila Mobilni tim i postavila se na raspolaganje komšijama u potrebi.

Mobilni tim Donja Mahala - pr / haber.ba

U periodu stanja nesreće obavili su 100-tinjak intervencija na poziv mještana Donje Mahale i podijelili 150 paketa sa prehrambenim i higijenskim potrepštinama.

Ovom prilikom bi istakli Crveni križ grada Mostara, Merhamet RO Mostar, UG Zajedno za naš grad i HO Izvor pomoći koji su nam uvijek na raspolaganju za pomoć. Nakon završetka stanja nesreće sredinom mjeseca maja 2020. godine dogovorili smo se da ćemo dalje biti na raspolaganju našim komšijama. Mnogi od njih nam se i danas jave za nabavku i kupovinu namirnica, kućnih potrepština, lijekova, drva i td. Mi se vodimo izrekom “Tvoje je samo ono što daš.” voditelj Mobilnog tima Donja Mahala, Armin Jelin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh