Humanost

Akcija šišanja „Moja kosa tvoja kosa“

Projekat „Moja kosatvojakosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire.

Akcija šišanja „Moja kosa tvoja kosa“ - pr haber.ba

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađu izrađuje perike od prirodne kose daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Pozivamo sve građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose za projekat „Moja kosa tvoja kosa“, koja će se održati 09.10.2022. godine od 11 do 17 sati u Sarajevo City Center (SCC). Akciji će prisustvovati i ambasadorica projekta Amra Džeko.

Uvjeti za doniranje kose su: potpuno prirodna, nefarbana i netretirana kosa; dužina doniranog dijela kosa treba biti min.30cm; prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.

Pored javne akcije šišanjana platou ispred SCC-a će se dešavati humanitarna akcija, gdje će svi građani, koji ne ispunjavaju uvjete za doniranje kose, moći kupiti, bio razgradivi crveni balon u vrijednosti od 5 KM ili bedž, te na taj način podržati projekat Moja kosa tvoja kosa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh