Humanost

DOBRA BOSANSKA DUŠA: ŽENA PONUDILA SMJEŠTAJ PORODICI SA BEBOM ZBOG GUŽVI NA BRADINI

Tokom popodnevnih sati jučerašnjeg dana zabilježene su kilometarske kolone na Bradini kod Konjica.

Amra Musinović-Husic - Hayat

Uzrok toga jesu radovi na izgradnji kružnog toka u tom mjestu, te pojačana frekvencija saobraćaja zbog turističke sezone.

Građani koji su se vraćali sa izleta, a kretali su se iz pravca Konjica prema Sarajevu, čekali su satima da prođu gužvu.

Iz BIHAMK-a su pozvali vozače na strpljenje i razumijevanje, te se oglasili po ovom pitanju.

Zbog velike frekvencije vozila iz pravca juga prema unutrašnjosti zemlje, i radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, duge su kolone vozila na ovoj dionici. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Zbog velikog broja djece i vozila u kvaru, pojavili su se primjeri dobre volje i bosanskog merhametluka ljudi iz Konjica.

Tako se na Facebooku oglasila Amra Mušinović-Husić koja je ponudila smještaj za porodicu sa bebom koja je upala u gužvu.

Ako ima neka porodica sa bebom u ovoj koloni prema Bradini, molim vas proslijedite im poruku da se mogu vratiti u Konjic, imaju obezbjeđen smještaj, pa neka sutra nastave putovanje. Vidim da je u koloni dosta mojih poznanika, kolegica/kolega, da su na mreži, ako primijetite nekoga sa malim djecom proslijedite im kontakt – napisala je na Facebooku Mušinović-Husić. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh