Humanost

Veliki odziv građana na humanitarnom bazaru Pomozi.ba u Sarajevu

Na bazaru su pored odjeće, obuće, knjiga, igračaka izloženi i cekeri, jastučnice, prekrivači i druge originalne stvari nastale u njihovoj ekološkoj šivaonici “Dobrota na kvadrat”

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u glavnom bh. gradu Sarajevu jutros je otvoren humanitarni Bazar dobre volje kojeg su i ovaj put podržali brojni građani, javlja Anadolu Agency (AA).

Posjetioci do 17 sati mogu kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama. Na bazaru su pored odjeće, obuće, knjiga, igračaka izloženi i cekeri, jastučnice, prekrivači i druge originalne stvari nastale u njihovoj ekološkoj šivaonici “Dobrota na kvadrat”.

Sav novac koji prikupe prodajom kao i uvijek koristit će za pomoć socijalno ugroženim kategorijama ljudi.

“U Sarajevu je počeo naš ovomjesečni humanitarni bazar gdje naši sugrađani mogu kupiti nove i polovne stvari po vrlo povoljnim cijenama. Tu su i stvari nastale u našoj ekološkoj šivaonici ‘Dobrota na kvadrat’ koje su lijepe za pokloniti dragim ljudima, a radi se o prekrivačima, cekerima. Kao i uvijek sva sredstva koja prikupimo na ovomjesečnom bazaru idu za naše socijalno ugrožene sugrađane, pojedince i porodice kojima svakodnevno nosimo obrok na kućnu adresu u sklopu projekta ‘Obrok za sve'”, izjavila je Saliha Rokša iz Pomozi.ba.

Prema njenim riječima, bazar traje danas do 17 sati, a mogu doći svi građani koji žele učiniti dobro djelo, a ujedno i kupiti nešto lijepo sebi ili dragim osobama.

“Građani su kao i uvijek, i ovaj put raspoloženi za naš humanitarni bazar. Uvijek dođu i kupe nešto. Možemo reći da su Bosanci i Hercegovci više nego empatični prema našim socijalno ugroženim sugrađanima. Ne samo našim, nego i građanima nekih drugih zemalja koji žive u siromaštvu, sirijskim izbjeglicama”, pojasnila je Rokša.

Kako je kazala, pokrenuli su i akciju “Iftar za Palestinu”, rade i podjele iftara u sirijskim kampovima, kao i mnoge druge akcije i aktivnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh