Humanost

Sarajevo: Veliki odziv građana na humanitarni “Slatki bazar” udruženja Pomozi.ba

Fond se može podržati i pozivom na broj 17021 kojim se doniraju dvije KM, kao i priključenjem Pomozi.ba projektu “Najbolji obrok u mjesecu” koji ima za cilj da omogući liječenje i lijekove za oboljele građane i građanke

U trgovačkom centru Sarajevo City Centar u toku je “Slatki bazar” za oboljele bh. građane koje je organizovalo udruženje Pomozi.ba, javlja Anadolu Agency (AA).

Maja Arslanagić-Hrbat, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, izjavila je da “Slatki bazar” organizuju godinama za pomoć oboljelim građanima u BiH.

“Veliki je odziv građana, od jutros kolege ne prestaju da rade. Radi se o tome da su se odazvale brojne kompanije, odnosno restorani, ugostiteljski objekti, slastičarne i pekare koje su donirale određeni broj kolača i drugih slastica. Naši uposlenici su sinoć do kasno u noć pravili kolače, a bilo je i drugih ljudi koji su željeli da učestvuju u tome”, pojasnila je Arslanagić-Hrbat.

Među onima koji su podržali Bazar su i učenici srednje Turističko-ugostiteljske škole, koji su pripremali slastice.

“Sav prihod od prodaje ide u Pomozi.ba Fond za liječenja, namijenjen oboljelim građanima i građankama. Iz Fonda konstantno koristimo sredstva za teško oboljele građane koji ne mogu sami finansirati lijekove i druge vrste liječenja”, istakla je Arslanagić-Hrbat.

Fond se može podržati i pozivom na broj 17021 kojim se doniraju dvije KM, kao i priključenjem Pomozi.ba projektu “Najbolji obrok u mjesecu” koji ima za cilj da omogući liječenja i lijekove za oboljele građane i građanke.

“Prošle godine smo zabilježili značajan porast broja apela, zahtjeva za takvu vrstu pomoći. I mi smo iznenađeni koliko je građana koji se nažalost ne mogu liječiti u Bosni i Hercegovini, moraju ići u inostranstvo, a znamo koliko to košta. A i oni koji se mogu liječiti u Bosni i Hercegovini moraju platiti nešto. Prošle godine smo izdvojili skoro četiri miliona maraka samo za te svrhe. To je zaista velika cifra i ne možemo da odgovorimo na sve te zahtjeve za pomoć. Upravo zato i organizujemo ovakve događaje”, naglasila je Arslanagić-Hrbat.

Kako je kazala, “Slatki bazar” je samo jedan od načina.

“Pored toga, često organizujemo različite vrste humanitarnih bazara. A otvorili smo i humanitarni telefonski broj 17021 putem kojeg se mogu donirati dvije konvertibilne marke. To je mali iznos za pojedince, a nekome može spasiti život”, dodala je Arslanagić-Hrbat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh