Humanost

Merhamet RO Mostar zahvalio svima koji su podržali njihov rad

Regionalni odbor Merhameta Mostar i u protekloj je godini imao niz aktivnosti i humanitarnih akcija.

Merhamet RO Mostar - Vijesti.ba

Regionalni odbor Merhameta Mostar je samo u decembru prošle godine u saradnji sa odborima u Konjicu, Jablanici i Prozoru distribuirao oko 250 prehrambenih paketa u ovim gradovima. Još 40 je osnovni odbor podijelio u Tomislavgradu. Akcije se nastavljaju i u januaru u povratničkim mjestima u Čapljini i Stocu.

Iz Merhameta dodaju da je u odnosu na 2020. godinu, 2021. bila stabilnija u obezbijeđivanju pomoći, iako se povećao broj ljudi u potrebi i tokom pandemijske godine.

Iz Merhameta RO Mostar su se zahvalili društveno odgovornim kompanijama i organizacijama koje su podržavale njihov rad i aktivnosti u posljednje dvije godine.

Merhamet na području Hercegovine nastavlja misiju dobročinstva i nadaju se da će u 2022. godini biti još uspješniji na svim poljima, a naročito u borbi protiv siromaštva, prenose Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh