Humanost

Dobro se dobrim vraća: Oni koje je Mika spasio, sada čine sve da mu pomognu

Mika je obolio od teške bolesti i potrebno mu je hitno liječenje u Turskoj. Troškovi neophodni za njegovu terapiju i boravak u jednoj turskoj klinici iznosit će preko 45.000 KM

Miralem Mika Sabić - Avaz

Heroj nacije, Miralem Mika Šabić iz Konjica, koji je na početku pandemije koronavirusa svaki dan iz Sarajeva u Konjic besplatno vozio boce kisika i tako spasio stotine života svojih sugrađana, sada treba našu pomoć.

Mika je obolio od teške bolesti i potrebno mu je hitno liječenje u Turskoj. Troškovi neophodni za njegovu terapiju i boravak u jednoj turskoj klinici iznosit će preko 45.000 KM.

Nesebično pomagao
Oni kojima je Mika nesebično pomagao i spasio im živote sada mu uzvraćaju dobrotu.

Jedna od njih je Dina Alić koja je na svom Facebook profilu napisala jako emotivan post o Miki njegovoj ljudskosti, njen staust prenosimo u cjelosti.

Kad sam umrla u izolatoriju, a ti me oživio, Mika naš dobri, kisikdžija.

Kad sam se tu noć gušila od kašlja, a ti donio na sebi bocu kisika na leđima uz uske stepenice da me spasiš.

Živa jesam, u dugotrajnom procesu oporavljanja. Čekala sam da se skupa smijemo. Bar toliko bi od života bilo fer.

Otvoren je račun za novčane uplate iz BiH za Miralema u BBI banci broj 141-506-13101977-79.

Nemoj disat punim plućima, fućkaj, da ti boca do ujutro traje!”

Ja mrijem, s osmijehom koji si mi u onoj muci izmamio.

Odumirem dio po dio, ćeliju po ćeliju, pa onda tkivo po tkivo, a Ti uđeš u sobu i pitaš kako sam i što je jesen lijepa, još samo da ovo ludilo prođe.

Ne boj se, Boga ti
“Ne boj se, Boga ti! Ovdje ljudi od straha umiru! Pitaju nas koji su to simptomi smrti. Ne znam, kažem im, nisam nikad umir’o!”

Znala sam ako odem, jednom ću napisati da si fenomen i da si sazidan od dobrote. Znala sam i da ćemo jednom zajedno sve one zahrđale boce kisika postaviti u muzej u čast Tvojoj srčanosti.

Jer, jedan je na dunjaluku koji je svaki dan 150 kilometara dovozio boce kisika , onako volonterski, jaranski, solidarno. Nekad i po nekoliko puta.

Sjećam se cijelodnevnog rada u bolnici, pa dolazaka u izolatorij i onda navečer sav zabrinut kaže, odoh ja u Sarajevo po kisik, pun je trijažni, a kisika nema dovoljno. Pa nešto iza ponoći čujem da škripe gumene čizme, zadihani insan i kuckanje teških boca o ogradu i stepeniište. prneosi “Avaz“.

Mirno spavajte, Mika donio kisika!

Srce nekad stane da oslušne kako kuca Tvoje. Bože kakvo li je? Od šta li je, napisala je Alić.

Otvoren je račun za novčane uplate iz BiH za Miralema u BBI banci broj 141-506-13101977-79.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh