Humanost

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka: Počinje kampanja “Borba za dan više”

Tokom kampanje “Borba za dan više”, ali i svih ostalih dana u godini, možete podržati djecu oboljelu od raka i njihove najmilije pozivom na humanitarni telefon 17010 (pozivom donirate 2KM) i donacijom na žiro račun Udruženja “Srce za djecu

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” pokreće kampanju pod sloganom “Borba za dan više”, koja će trajati od 13. aprila do 13. maja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Udruženja navode da se djeca oboljela od raka svakodnevno bore da dobiju svoj dan više.

“Pored gole borbe za život oni se bore sa predrasudama, stigmom, bolovima, posljedicama liječenja. Oni se bore da dočekaju sljedeći dan sa osmijehom. Pored svega bore se sa pandemijom i bore se za svoje pravo da njihov glas čuje naše društvo, institucije, sugrađani. Ne smijemo ostati gluhi i nijemi. Svjesni smo ogromnih problema s kojima se susrela naša zemlja sa dolaskom pandemije, ali problemi i potrebe djece oboljele od raka sada su se samo uvećali i postali još ozbiljniji”, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Istakli su da veliki projekti Udruženja ne smiju biti dovedeni u pitanje, jer su oni jedna od najsvjetlijih tački u životima oboljele djece i njihovih porodica.

“Borba za dan više… Borite se zajedno s nama za njihov dan više, za bolje sutra, za sigurniju budućnost naših malih heroja, koji vode nezamislivu bitku. Stanimo uz njih i prije svega pogledajmo u svoju dušu. Zapitajmo se šta svako od nas može učiniti da olakša nečiju svakodnevnicu. Potražimo dio sebe, koji želi biti sretan kada daje drugima, kada pomaže. Napravimo jedno malo dobro djelo svakog dana, jer ono mijenja živote drugih, ali i nama samima donosi mir i zadovoljstvo. Svako dobro djelo bit će desetorostruko nagrađeno”, poručili su iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Ukazali su i na potrebu da se pogleda priča malog heroja Vedada Hadžića i njegove porodice, koji je sinonim za svu djecu koja vode tešku bitku za život te za sve porodice širom BiH koje se bore s dječijim rakom.

Tokom kampanje “Borba za dan više”, ali i svih ostalih dana u godini, možete podržati djecu oboljelu od raka i njihove najmilije pozivom na humanitarni telefon 17010 (pozivom donirate 2KM) i donacijom na žiro račun Udruženja “Srce za djecu”:

161 00000 388 900 27
Raiffeisen bank d.d. BiH

Za uplate iz inostranstva:

BA39161 00000 388 900 27
SWIFT code RZBABA2S
Raiffeisen bank d.d. BiH,
Zmaja od Bosne bb, 71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh