Humanost

Apel za Bihaćkog Višegradliju

Sigurno ste čuli za Bihaćkog Višegradliju kojem je potrebna pomoć za transplataciju bubrega u Bjelorusiji…

Samir Alić - Screenshot

Na dan kada slavimo nezavisnost naše drage Bosne i Hercegovine, i na slobodi ponosno vijorimo naše zastave, prisjetimo se onih koji su dobrovoljno stali u odbranu naše domovine, a posebno onih kojima je danas potrebna naša pomoć.

Sigurno ste čuli za Bihaćkog Višegradliju kojem je potrebna pomoć za transplataciju bubrega u Bjelorusiji, a ovo je njegova životna priča:

Samir Alić, rodom iz naselja Dušče – Višegrad, sa svojih 15ak godina dolazi u Sarajevo na policijsku akademiju na Vracama. Početkom rata, kao 17godišnjak je zarobljen na Vracama. Nakon oslobađanja, Samir kreće vozom na put ka Austriji svojim roditeljima koji su tu živjeli i radili. Voz je putovao do Bosanskog Novog i dalje se nije moglo. Merhametom nekog taksiste iz Bužima, Samir tako ’92 godine stiže u Bužim. Kako nije imao rodbine i poznanika u tim dijelovima Bosne, i nije imao kome doći, on se dobrovoljno prijavljuje u 505 brigadu i tako sa svojih 17 godina staje u odbranu naše domovine. Kraj rata dočekuje u Specijalnoj jedinici policije Bosna 3. Nakon rata Samir ostaje raditi u policiji i trenutno je na poziciji Načelnika Prve Policijske Stanice – Bihać. Samir je obučen kao i ronilac i učestvovao je u bezbroj akcija u traženju i izvlačenju utopljenika iz hladne Une.

Svoju mladost i profesionalni život Samir Alić je posvetio službi našoj domovini i njezinim građanima. Ovim putem apelujem svim našim građanima dok se raduju i slave Dan Nezavisnosti da se sjete onih koji su nam omogućili da slavimo ovaj praznik.

Donacije se mogu uplatiti preko GoFundMe stranice na ovom linku ili na slijedeće račune:

Devizni broj računa;

IBAN: BA393385002890427259
SWIFT: UNCRBA22

Transakcijski br. bankovnog računa za građane BiH:

3385002505085932
Na ime: Samir Alić – sa naznakom ZA LIJEČENJE


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh