Humanost

Još jedan borac pod mostom: “Ovdje žive punih pet godina”

Šaban i Behara Šečić iz Gračanice punih pet godina s dva sina stanuju pod plavim mostom na ulazu u Doboj.

Šaban i Behara Šečić - Crna-hronika.info

Oni su bolesni a njihovu ‘kućicu’ od najlona Bosna i Usora nose i potapaju više puta godišnje tako da moraju bježati na obližnju visoravan, piše “Crna-hronika“.

Njihovi sinovi su pohađali školu u Doboju ali su zbog siromaštva istjerani iz škole. Šaban je bio pripadnik ABiH pune četiri godine. Nema ni jednu marku ni pomoći niti bilo kakvo primanje.

Nevjerojatan je odnos službenika njihove općine Gračanica prema njima gdje imaju važeću osobnu iskaznicu. Na svaki način izbjegavaju da im riješe stambeno pitanje jer imaju dvoje maloljetne djece.

Svi koji žele pomoći ovu porodicu uplate mogu izvršiti putem Western union banke na adresu: Behara Šečić, 75320 Gračanica b.b. Bosna i Hercegovina, mobitel: 061 254 421.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh