Humanost

Nestala djevojčica (13) iz Živinica “otvorila dušu” – Šta se desilo; gdje živi

O ovom slučaju je još mnogo kontroverzi…

Ajiša Mazić - Facebook

Nedavni nestanak djevojčice u gradu Živinice u BiH izazvao je veliki interes i zabrinutost javnosti. O ovom slučaju je još mnogo kontroverzi…

Podsjetimo, u ponedjeljak ujutro u Živinicama je nestala je 13-godišnja Ajiša Mazić. Ona je nestala oko 7 sati nakon što je otpratila svog brata u Drugu osnovnu školu u Živinicama i više se nije vratila kući, piše “Doznajemo“.

Sutradan se otkrilo gdje je, a navodno je bila s nekom ženom u Dubravama. Ima povredu ruke koju joj je, navodno, nanijela ta žena vukući je, ali nemamo zvaničnu potvrdu da je bilo baš tako.

Naime, neki ljudi su u kasnije izbrisanim komentarima na Facebooku pisali kako je tinejdžerka žrtva navodno nasilja u porodici?! Također, pisalo se da su iz ove familije i ranije stizali apeli za humanitarnu pomoć.

Sada je sama curica “otvorila dušu” u videu, a gospodin koji je postavio snimak “live”, a kojeg je objavila “CRNA Hronika BiH”, pokrenuo je istim humanitarnu akciju da se djeci osigura bolji krov nad glavom, te neke materijalne potrepštine. Na potezu su sad socijalne službe, koje se trebaju baviti ovim uznemirujućim slučajem. Gospodin iz videa izjavio je da mu je radnica socijalne službe zaprijetila da će u slučaju da budu pokretali humanitarne akcije i javno govorili – djeca biti oduzeta i smještena u dom?!

Inače, trenutno su s majkom u kući bivšeg supruga, a njena u Stuparima nema dobre uslove za život.

Pogledajte!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh