Humanost

Mostarci se pridružili borbi protiv dječjeg raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječjem raku pod sloganom “Budi zlatan”. Tim povodom danas su na Španskom trgu u Mostaru postavljeni pultovi na kojima se građani imaju priliku informisati o dječjem raku, problemima sa kojima se susreću, ali i kupovinom zlatne vrpce i posebno dizajnirane zlatne maske pružiti podršku djeci oboljeloj od raka.

Zlatni septembar. mjesec borbe protiv raka djece / PR - Haber.ba

– Tokom Zlatnog septembra planiramo niz aktivnosti s ciljem podrške i boljeg liječenja ovih oboljenja. Kada proces liječenja završi, trebamo postati svjesni da djeca i dalje trebaju našu podršku. Uspjeli smo vremenom doći do građana koji sve više razumiju naše probleme i pridružuju nam se u borbama, izjavila je sekretarica Udruženja Jasna Vatreš.

Advija Džambas pobijedila je rak limfnih čvorova, te kasnije postala volonter Udruženja. Uključena je u brojne projekte, a također je bila i učesnica rehabilitacionih kampova za djecu. Volontira i u roditeljskoj kući, nastojeći pomoći svima koji trebaju pomoć.

– Nastojimo razbijati stereotipe, a mene lično članstvo i aktivizam u Uduženju jačaju na sve načine. Ovdje se možemo osnažiti i ohrabriti, te se pripremiti za dalje životne bitke. Sve ono što je ostalo iza, mene je osnažilo. Pružamo razne vidove podrške, Udruženje provodi brojne projekte, a Zlatni septembar upravo je jedan od njih, kazala je Džambas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh