Humanost

George i Amal Clooney donirali 100 hiljada dolara humanitarnim udruženjima u Libanonu

Slavni glumački par George i Amal Clooney dali su svoju podršku žrtvama strahovite eksplozije koja se desila u Bejrutu. Oni su pokazali svoju humanu stranu i donirali 100 hiljada dolara humanitarnim udruženjima u Libanonu.

Do sada je više od 130 ljudi poginulo, a hiljade ih je ranjeno nakon zastrašujuće eksplozije.

“Oboje smo duboko zabrinuti za narod Bejruta i razaranje s kojima su se suočili posljednjih nekoliko dana. Odlučili smo pomoći nekim humanitarnim organizacijama među kojima su Libanonski crveni križ, Libanon Impact i Baytna Baytak”, kazali su, piše Variety.

George i Amal također su ohrabrili sve koji mogu, da podrže narod Libanona koji je pogođen tragedijom.

“Nadamo se da će naša donacija pomoći na bilo koji način”, dodao je bračni par Clooney.

Nivo razaranja uzrokovan eksplozijom ostavio je više od 300.000 stanovnika beskućnicima, a u gradu je proglašena i vanredna situacija. Inače, Amal je rođena u Bejrutu kao Amal Alamuddin. Njena porodica napustila je Libanon kada je bila jako mlada zbog libanonskog građanskog rata.

Pomoć stradalima u razornoj eksploziji najavile su i druge slavne osobe, poput Salme Hayek, Naomi Campbell, Ariane Grande, Kate Hudson i Heidi Klum, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh