Humanost

Poznati dizajner donira odjeću u vrijednosti većoj od 30 miliona eura

Poznati talijanski modni dizajner Brunello Cuccinelli odlučio je kolekciju, koja nije prodana zbog pandemije koronavirusa, pokloniti čovječanstvu.

Odjeća će se prepakirati u trgovinama širom svijeta s novom etiketom “Brunello for Humanity”, a donirat će se humanitarnim i nevladinim organizacijama, kao i ljudima u potrebi. Riječ je o robi čija vrijednost prelazi 30 miliona eura.

Brunello Cuccinelli istaknuo je da ovaj projekt na neki način podiže ljudsko dostojanstvo i odaje počast svima koji su radili na stvaranju takve odjeće.
To je samo nastavak posla koji traje nekoliko godina, a sastoji se od preuređenja naših proizvoda, što je doprinos samoodrživosti i smanjenju onečišćenja, rekao je Kucinelli.

Dodao je da bi volio da ta simbolična gesta bude prihvaćena kao početak novog i boljeg vremena, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh