Humanost

Ocu dvoje djece hitno potrebno 35.000 eura za spas života

– Kako bi se spasio život Amira Bajrića (43) iz sela Čaplje, nadomak Sanskog Mosta, neophodno je što prije osigurati sredstva u iznosu od 35.000 eura.

Amir Bajrić - Nezavisne novine

Bajriću je nedavno dijagnosticirana teška bolest i radi se o tumoru na glavi gušterače. On je prije izvjesnog vremena imao operaciju žuči u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, da bi se nakon toga pojavile zdravstvene komplikacije. Prebačen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, ali liječnici u toj zdravstvenoj ustanovi nisu mogli ustanoviti stvarnu dijagnozu njegove bolesti, pa je upućen u Kliničko-univerzitetski centar u Sarajevu. Tamo je ustanovljeno kako se radi o početku karcinoma na glavi gušterače. Operacija ovakvog tumora je veoma složena i spada među najkomplikovanije operativne zahvate u hirurgiji, pišu “Nezavisne“.

S obzirom na limitiranost domaćih zdravstvenih kapaciteta pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika. Ono što predstavlja problem na tom putu je cijena operacije, koja bi, prema preliminarnoj ponudi, trebalo da iznosi 35.000 eura. Amirova porodica jednostavno nema toliko novca i zbog toga je potrebna pomoć dobrih ljudi za spas njegovog života. Također, zbog širenja i ekspanzije tumora vrijeme je bitan faktor i neophodna sredstva je potrebno što prije sakupiti. Amira Bajrića svi poznaju kao velikodušnog čovjeka, oca dvoje maloljetne djece i uzornog građanina čija je porodica uvijek pritrčavala i pomagala drugima u nevolji, a sada je pomoć njemu potrebna više no ikad. Svi koji su spremni da pomognu mogu to učiniti uplatom novca na žiro račun kod Sparkasse banke broj: 199 044 60603733 73.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh