Humanost

Zaposleni u Centralnoj banci BiH skupili 39.442 KM za pomoć najranjivijim kategorijama

Zaposleni u Centralnoj banci BiH su od svojih ličnih primanja prikupili 39.442 KM za pomoć najranjivijim kategorijama stanovništva koje trpe posljedice pandemije virusa korona.

Centralna banka BiH - Nezavisne.com

Želeći da iskažu društvenu odgovornost i solidarnost prema najosjetljivijim kategorijama koje trpe posljedice pandemije Covid-19, zaposleni su dobrovoljno izdvojili procenat od svojih ličnih primanja i na taj način prikupili 39.442 KM – saopšteno je iz Centralne banke BiH, prenosi “Srna”.

U saopštenju je navedeno da je novac prebačen na račune Crvenog krsta Brčko distrikta, Crvenog krsta Republike Srpske, Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, SOS dječijim selima BiH, Udruženju “Pomozi.ba”, Narodnoj kuhinji “Stari Grad” Sarajevo, Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”, Dječijem domu “Egipatsko selo” Mostar i “Majčinom selu” u Međugorju.

Guverner Centralne banke BiH Senad Softić rekao je da su radnici na ovaj način još jednom iskazali društvenu odgovornost i solidarnost sa zajednicom.

Iskreno se nadam da će donirani iznosi biti od pomoći svima kojima je potrebna – rekao je Softić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh