Humanost

Apel za pomoć / Gračanica: Borac Armije RBiH Fahrudin umire u najtežim mukama

Praktično nema bolesti koja ga nije spopala pa su mu noge otekle i danas je težak više od 200 kilograma.

Suljo i Fahrudin Osmanović - Avaz.ba

U romskom naselju Veseli Brijeg, tri kilometra sjeverno od Gračanice (BiH), koje pripada Mjesnoj zajednici Škahovica, nema veselja. Većina njih je na brizi Centra za socijalni rad u Gračanici.

Najdramatičnije je stanje u porodici Sulje Osmanovića. Dok je bio sposoban, bavio se popravkom metalnih peći i sakupljanjem otpada. Prije nekoliko godina, pao je s visoke kuće i trajno oštetio kičmu. Njegov 45-godišnji sin Fahrudin, borac Armije RBiH, teško je obolio, prenosi “Doznajemo“.

Praktično nema bolesti koja ga nije spopala pa su mu noge otekle i danas je težak više od 200 kilograma. Pomoć od Centra za socijalni rad, pomoć iz Općine i paket prehrambenih proizvoda nisu ništa naspram onoga šta je zadesilo ovu desetočlanu porodicu.

Ljudi moji, pomozite mome sinu. Pogledajte ga kako izgleda. On umire u najtežim mukama, a mi u kući nemamo koru hljeba. Dok sam mogao raditi, sve sam ih izdržavao, sada sam i ja pao i ne mogu na noge ustati. Danas je moj Fahro ni živ ni mrtav. U gepek smo ga stavili i odvezli u Hitnu da mu propišu lijekove i dali 75 maraka i više feninga u kući nemamo. Čekamo da nam iz Doma zdravlja dođu i da mu daju injekciju. On je tri i po godine branio Bosnu i Hercegovinu, a danas umire bez ičije pomoći. Dobri ljudi, dođite i vidite šta je snašlo borca i njegovu porodicu – sav u suzama Fahrudinov otac Suljo Osmanović poziva dobre ljude – piše “Avaz“.

Svi oni koji žele i mogu pomoći Fahrudinu Osmanoviću, mogu doći u naselje Veseli Brijeg ili kontaktirati njegovog oca Sulju na broj telefona +387 (0)62 25-20-58.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh