Humanost

“Država se smilovala”: Dječak Tarik (7) dobio potrebne lijekove sa carine

Sedmogodišnji Tarik Rovčanin juče je bio jedna od glavnih tema u BiH medijima zbog činjenice da su lijekovi koji su mu neophodni za život zaustavljeni na carini, te ih njegova porodica nije mogla dobiti zbog zakonskih komplikacija.

Tarik Rovčanin - RadioSarajevo.ba

Ipak, današnji dan donio je lijepe vijesti za porodicu dječaka, te su dobili potrebne lijekove.

Tarik Rovčanin je osmogodišnji dječak koji boluje od Dravet sindroma, vrlo rijetkog oblika epilepsije. Njegova borba traje od 2013. godine, otkada su brojne humanitarne organizacije pomagale njemu i njegovoj porodici.

Porodična situacija dodatno je otežana u novembru 2019., kada je dječak izgubio majku. Portal “Klix” i tada je pisao o Tariku i njegovoj borbi, te podržao brojne apele i akcije prikupljanja novca za dječaka.

Dječakova porodica juče se obratila medijima za pomoć jer su njegovi lijekovi blokirani na carini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Problem je, srećom, riješen vrlo brzo.

“Lijekovi su jutros stigli na adresu, presretni smo. Hvala medijima, a i ljudima koji su se javili kako bi nekako pomogli našoj porodici. Mnogo je ljudi koji su u istoj situaciji, nadam se da će se uspjeti uraditi nešto kako bi i oni dobili svoje lijekove”, prokomentarisala je dječakova tetka Alisa Lier.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh