Humanost

Regionalni odbor Merhameta Sarajevo dobio vrijednu podršku

Regionalni odbor Merhameta Sarajevo dobio je vrijednu podršku.

Adnan Kovačević i Munib Bujak - PR / Haber.ba

Naime, od danas topli obroci lakše će stizati na kućni prag brojnih korisnika.

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su socijalno osviješteni i koji osjećaju potrebu da pomognu ljudima u nevolji, korisnici Regionalnog odbora Merhamet Sarajevo od danas se mogu osjećati sretnijim i zadovoljnijim. Neće dugo morati da čekaju da im na kućnu adresu stigne prehrambeni paket ili topli obrok koji se svakodnevno priprema u javnoj kuhinji Imaret.

Shvativši u kakvoj se situaciji nalaze korisnici Merhameta, a koji su stariji od 65 godina i ne mogu napuštati svoje domove, odlukom Federalnog kriznog štaba, uzrokovanog pojavom Corona virusa, bez velike dvojbe Adnan Kovačević, direktor autosalona Turbo Trade posudio je vozilo iz svoje kompanije.

U prostorijama kompanije Turbo Trade upriličeno je i potpisivanje Ugovora o posudbi vozila između Adnana Kovačevića direktora autosalona Turbo Trade i Muniba Bujaka direktora RO Merhamet Sarajevo.

RO Merhamet Sarajevo, za ovaj veliki humani gest, duguje veliku zahvalnost komaniji Turbo Trade na čelu sa njegovim direktorom, gospodinom Kovačevićem.

Ovo je ujedno i poziv drugim pojedincima i kompanijama, posebno u novonastaloj situaciji u vrijeme pandemije Corona virusa, da ne zaborave najranjivije kategorije društva – stoji na Facebook stranici Regionalnog odbor Merhameta Sarajevo.

 

Adnan Kovačević i Munib Bujak – PR / Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh