Humanost

Ostao bez obje noge: Abdulrahman iz Sirije napravio prve korake

Dvadesetogodišnji Abdulrahman iz Sirije, koji je bježeći iz ratom poharane zemlje prilikom dolaska u BiH zbog udara voza ostao obje noge, jučer je napravio prve korake.

Abdulrahman iz Sirije - Facebook

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su prikupili novac i “Udruženju Pomozi.ba” koje je pokrenulo akciju i prvo priteklo u pomoć ovom skromnom mladiću, napravljene su mu proteze.

“Prvi koraci na otvorenom dečka kojem je kod Zvornika voz otkinuo obje noge. Obećanje smo ispunili”, navodi se u opisu videa koji je podijeljen na Facebook stranici Udruženja Pomozi.ba.

Abdulrahman je izbjegao iz Sirije još kao dijete, te je godinama boravio u Turskoj, a naposlijetku uputio se ka Evropi.

Iako su ga zadesila brojna iskušenja, on ne skida osmijeh sa lica. Zajedno sa njim vrijeme provodi njegov brat.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh