Humanost

U utorak mu izgorio krov, danas mu sagrađen novi

Demobilisani borac Armije RBiH Mustafa Pašalić Pašo i njegova porodica večeras će u svojoj kući moći zaspati bez bojazni da će ih zasuti kiša ili snijeg.

Dobri ljudi pomogli Paši - Avaz.ba

Podsjećamo, Paši je u prošli utorak izgorjela kuća u Pašalićima, na ulazu u Gračanicu.

Gradska uprava Gračanice, na čelu s gradonačelnikom Nusretom Helićem, znajući za Pašinu tešku životnu sudbinu, obećala je nakon požara da će borac za nekoliko dana dobiti novi krov.

Javio se i poduzetnik Senad Halidović, vlasnik firme “Halidović” iz Pribave, koji je donirao krovnu građu i crijep, a grad je angažirao majstore.

Saliven je i dio armiranobetonske ploče, a vrijedni majstori iz Sokola postavili su krov za dva dana. Pašo od večeras ima svoj krov nad glavom. Ni nadati se nije mogao da će se ovako brzo okončati njegova agonija.

Hvala Općini, hvala Senadu Halidoviću, svim dobrim ljudima. Hvala Bogu, dao mi je lijepo vrijeme pa ni kiše ni drugih padavina ovih dana nije bilo. Mi smo se bili sklonili u dvije sobice, a večeras možemo zaspati bez brige – kazao je Mustafa Pašalić Pašo, koji je pomagao majstorima da podignu crepove na krov njegove kuće, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh