Humanost

Rudari iz Banovića od svojih toplih obroka prikupili namirnice za pomoć migrantima

Humanitarna organizacija Merhamet regionalni odbor Tuzla svkodnevno priprema i dijeli po 2 obroka dnevno migrantima koji se nalaze u improviziranom šatorskom naselju na autobuskoj stanici u Tuzli.

Migranti - Tuzlanski.ba

To čine uz pomoć humanih pojedinaca, preduzeća i srodnih organizacija, koji im svakodnevno pružaju podršku da zajedno sa volonterima olakšaju muke ovih ljudi, prenosi “Tuzlanski“.

Rudari iz Banovića, uposlenici tamošnjeg RMU i članovi sindikalne organizacije, od svojih su toplih obroka odvajali i prikupili namirnice koje su namijenili kao podršku migrantima.

Zvanična predaja značajne količine prikupljenih namirnica koje će biti podijeljene migrantima bit će upriličena u četvrtak danas u Expres restoranu u Tuzli u prostorijama Narodne kuhinje Imaret.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh