Humanost

Majka osmoro djece, od kojih je četvoro bolesno, treba našu pomoć

Donosimo vam tužnu priču majke osmoro djece, od kojih četvero bolesno.

Porodica s osmero djece - Facebook

Majka se obratila redakciji portala Crna-Hronika, a njenu ispovijest prenosimo u cjelosti:

“Poštovanje, zovem se Elvira. Ja sam majka 8 djece imam 4 djece bolesno. Kćerka 10 godina sa višestrukim smetnjama u razvoju. Kćerka 4 godine srčani bolesnik koji je srce operisala. Sin sa 4 sata života preživio moždani udar i krvarenje u mozgu. Epilepsija, cerebralna paraliza, od epileptičkih napada pola mozga desne strane propalo. Hemipareza lijeva strana tijela otkazana 100% invalid, ne može nista samostalno. ? beba 3 mjesec na rođenju imala krvarenje mozga i ima jedan dio mozga ostećen a jedan dio nagnječen.

Živimo u alternativnom smještaju punom vlage, mema, buđi, a na proljeće moram napustiti kuću jer i ovih 4 djece što imam zdravih oboliti će mi od nehumanih uslova u kojim trenutno boravimo. Ja se nalazim na birou, nezaposlena sam, posla nemam a i vodim brigu o bolesnoj djeci i o bolesnim sinovima. Živimo od dječijeg doplatka koji iznosi 300 maraka i dječje invalidnine 386 maraka… Živimo u Živinicama u selo Repuh-Bosna i Hercegovina.

Nadam se da će se naci donator i kupiti mojoj djeci kuću. Nadam se da će i moja djeca imati svoj krov nad glavom. Nek je jedna soba al da je dostojna čovjeka a ne da strahujem za zdravlje djece. Molim dušom i srcem za dječiji krov. To nam je jedina želja samo krov, nek jednom imamo obrok al samo da imamo svoju kuću.

Ja sam majka, ja ću se boriti za svoju djecu. Djecu ne ostavljam i ne napuštam! Ja ću tražiti, moliti, prositi al uz Allahovu pomoć dobrih ljudi moja ce djeca akobogda InshAllah dobiti svoju kuću jer ovoj djeci je zaista pomocć potrebna.

Moj kontakt telefon 0038762707651

Bog vam dao svako dobro”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh