Humanost

Gesta mladog bh. vojnika izazvala niz pohvala: Trebalo bi mu povećati platu

Posljednjih dana u medijima se često pisalo o mladima, ali i o sve češćim nehumanim odnosima prema životinjama. Međutim, primjer iz Kaknja govori da među mladim bh. vojnicima ima mladića koji su za primjer.

vojnik- Facebook

O jednom takvom vojniku oglasili su se na Facebook stranici Općine Kakanj, gdje je navedeno da je Kenan Delić, vojnik Oružanih snaga BiH, spasio psa zarobljenog u mreži.

“Naš sugrađanin Kenan Delić, vojnik Oružanih snaga BiH, spasio je psa koji se zapetljao u mrežu na stadionu FK “Rudar”. Pas je bio u teškim mukama obzirom da ga je mreža gušila u predjelu vrata i da nije nikako mogao da se oslobodi iz mreže. Agonija psa trajala je oko sat vremena”, napisali su na Facebook stranici.

Ova vijest naišla je na mnogobrojne pohvale i pozitivne komentare na društvenim mrežama. Među njima se našao i onaj u kojem kažu da bi u “trebalo povećati platu”, “svaka čast ovo bi trebalo da bude sasvim normalna stvar,jer onaj ko bi prošao a ne pomogao životinji trebao bi ozbiljno preispitati sebe kao ljudsko biće”, prenosi “Source“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh