Humanost

Teška sudbina Šerifa Kurića: “Krao sam da prehranim porodicu, stavili su mi narukvicu i sad smo svi gladni”

Najstarije dijete ima 11 godina, dok najmlađe ima dvije godine.

Šerif Kurić s porodicom - Avaz.ba

Moja šestočlana porodica nema od čega da živi, ovim riječima svoju ispovijest za “Avaz” počinje Jajčanin Šerif Kurić, koji je zbog krađe šume osuđen na 11 mjeseci kućnog pritvora. Krasti je, kaže, morao, jer posla nemaju ni supruga ni on, “a djeca su gladna, hoće da jedu“.

Ja sam otac četvero djece, koju školujem. Supruga i ja ne radimo nigdje, nema posla. A i što bih radio, ne mogu. Osuđen sam zbog prodaje drva, krao sam šumu i prodavao – kaže Kurić.

Priča kako je krao da bi prehranio porodicu. To im je, kako kaže, bio jedini izvor prihoda. A onda je stigla kazna. Umjesto zatvora, dobio je električnu narukvicu.

Stavili mi ovu narukvicu. Ne mogu maknuti dalje od 50 metara. Ja bih se snašao, da prehranim djecu, ali ne mogu. Ne daju mi da živim i radim. Mogao sam ja raditi i u jednoj firmi, našao sam bio posao, ali ne daju. Sad moram moliti za pomoć, bilo kakva pomoć nama je dobro došla – rekao je Kurić.

Najstarije dijete Kurića ima 11 godina, dok najmlađe ima dvije godine.

Ova porodica živi u mjestu Šibenica kod Jajca. Svi oni koji su u mogućnosti da pomognu, Šerifa Kurića mogu dobiti na broj telefona 063-544-778.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh