Humanost

Udruženje “Nova Nada” iz Norveške izmamilo 1.000 dječijih osmijeha

U Tuzli je održana završna manifestacija projekta ‘1000 OSMIJEHA’ humanitarnog udruženja ‘Nova Nada’ iz Norveške.

Udruženje "Nova Nada" iz Norveške izmamilo 1.000 dječijih osmijeha - PR/Haber.ba

U okviru ovog projekta novogodišnjim paketićima obradovano je 1000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja, djecu sa posebnim potrebama i djecu povratnika iz jedanest gradova.

Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i predstavu ‘Novogodišnja bajka’, u kojoj su volonteri Udruženja oživjeli likove iz bajki i čarolijom ih međusobno povezali kako bi dozvali Djeda Mraza. Mališani su se nakon predstave mogli družiti sa omiljenim likovima iz bajki te zabaviti uz igru i pjesmu.

Na pripremama za realizaciju projekta tokom protekla dva mjeseca radilo se kako u Norveškoj tako i u Bosni i Hercegovini da bi se sve pripremilo za dolazak Veselog autobusa sa 1000 OSMIJEHA.

O projektu koji se realizuje već petu godinu zaredom, predstavnici Udruženja ‘Nova Nada’, rekli su nam:

Osjećaj ljubavi, sreće i ponosa vodi nas svake godine kroz realizaciju ove najljepše zimske priče. Vrijedni volonteri su sve podjele učinili zabavnom i nezaboravnom za mališane koji su nas docekivali u svakom mjetu sa radošču“.

Jedan od roditelja kojeg smo sreli u Srebrenici poručuje: “Udruženje ‘Nova Nada’ iz Norveške misle na nas i našu djecu i pružaju nam podršku kada god se najmanje nadamo, na čemu smo im beskrajno zahvalni.” Mališani, kao i roditelji presretni su zbog svega što rade ovi humani ljudi.

Udruženje “Nova Nada” i ove godine obradovali i posjetili djecu sa posebnim potrebama, porodice slabijeg materijalnog stanja i djecu u povratnickim mjestima.

Veseli autobus sa 1000 osmijeha posjetio je u Bihaću udruženje “RADOSTI DRUŽENJA”, u Ključu smo posjetili Udruženje “LEJLA”, u Prijedoru zajedno sa članovima Fondacije “Idriz Jakupović” posjetili smo školsku ustanovo za djecu sa posebnim potrebama JU “SUNCE”, u Travniku su nas dočekali u udruženju “SREĆA ZA SVE”, u Busovači prvačiće u osnovnoj školi, u Maglaju djecu iz Socijalno ugroženih porodica, u Mihatovićma djecu u izbjegličkom naselju, u Tuzli Udruženje za djecu sa posebnim potrebama “KORACI NADE”, u Janji djecu povratnika , u Srebrenici – naše stare znance u Obdaništu “POLETARAC”, u Bratuncu djecu povratnika, posjetili smo i obradovali djecu koja su dio projekta “Rame uz Rame” koji se realizuje uz pomoć “Nove Nade” i posjetili smo djecu koja boluju od Karcinoma.

Ovogodišnju realizaciju projekta ‘1000 OSMIJEHA’ pomogli su mnogi članovi udružena “Nova Nada” u Norveškoj kao i mediji stalnom promocijom projekta. Realizacija ne bi bila moguća ni bez mnogobrojnih prijatelja “Nove Nade” kao i mnogih kompanija koji su prepoznali toplinu ove zimske priče.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh