Humanost

Crveni križ Grada Mostara: Podijeljeni novogodišnji paketići za djecu u Migrantskom centru Salakovac

Volonteri Crvenog križa Grada Mostara danas su posjetili Izbjeglički centar u Salakovcu, te djecu – migrante obradovali novogodišnjim paketićima.

Paketici

Dostavljeno je ukupno 150 paketića, kako bi radost praznika barem na trenutak osjetilo svako dijete, koje se nalazi u ovom Centru, ali i ona koja tokom praznika “u tranzitu” navrate do Salakovca.

Crveni križ danas je sa ponosom je predstavio i aktivnosti koje je vrijedna organizacija sprovela tokom godine na izmaku. Svakako, najviše govora bilo je o aktivizmu koji se odnosio upravo na migrante smještene u centru u Salakovcu. Ove godine prema riječima sekretara Alena Kajtaza premašene su prošlogodišnje aktivnosti. Izrazio nadu i da će se ovim tempom krenuti i u nastupajućoj 2020. godini.

CrveniKrizPress

Osim korisnika koje redovno posjećuju u Mostaru, te spomenutih migranata u Salakovcu, volonteri Crvenog križa u 2019. vodili su brigu i o migrantima koji se nalaze u tranzitnoj ruti i koji nisu smješteni ni u jednom od centara. Sve aktivnosti rađene su u skladu sa kalendarskim aktivnostima organizacije. Ove godine organizacija Crveni križ u Mostaru imala je 6025 sati volonterskog rada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh