Humanost

Volonteri iznenadili sugrađanina, renovirali mu stan dok je bio na operaciji

Nakon što su sugrađanina Samida Bačića odvezli u bolnicu u Gradiški, volonteri Udruženja mladih “FOKUS” iz Bosanske Dubice odlučili su ga iznenaditi tako što će mu renovirati kuću u kojoj živi, a koja je bila u jako lošem stanju.

No image - Haber.ba

Nedim Krivdić, predsjednik ovog udruženja, kazao je kako su uz dogovor s Bačićevom rodbinom iz inostranstva započeli radove na kući.

Volonteri iznenadili sugrađanina, renovirali mu stan dok je bio na operaciji – Klix.ba

Radovi su trajali osam dana. Sveukupno nas je osam radilo, mijenjali smo se i dolazili ovisno o našem slobodnom vremenu. Materijal za izgradnju koštao je 2.487 KM, a kao nagradu za naš trud volonterima je dato 1.270 KM da se počastimo“, kaže Krivdić.

Volonteri iznenadili sugrađanina, renovirali mu stan dok je bio na operaciji – Klix.ba

Nabraja i volontere koje su mu pomogli: Amir Bilajac, Alen Agić, Almir Gorinjac, Denis Makelić, Muhamed Ogorinac, Rasim Krivdić i Samir Krivdić. Uz to, zahvaljuje Amiru Nahiću, kao i Hasanagić Senadu i Amiri, te Selmi Nahić i Bećiru Džemajli za finansijsku pomoć za materijal i volontere, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh