Humanost

Zvornik bez organizovanog dočeka Nove godine, novac preusmjerili ugroženima

Već nekoliko godina u Zvorniku je praksa da nema organizovanog dočeka Nove godine u gradu, a i ove godine će, kako su saopštili iz Gradske uprave, taj novac biti preusmjeren za dodjelu pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Zvornik - Infobirac.net

U gradu je već postavljen novogodišnji nakit, a ni tu se nije ništa ulagalo, piše lokalni “Infobirac.net“.

Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u GU Zvornik kaže da su koristili ukrase koji su nabavljeni ranijih godina.

Za te namjene ove godine nismo izdvajali dodatni novac jer imamo nakit od ranije. Umjesto organizovanog dočeka, mi imamo praksu već nekoliko godina da taj iznos novca podijelimo socijalno ugroženim porodicama, a tako će biti i ove godine. Za njih ćemo pred nastupajuće praznike dodijeliti između 12.000 i 13.000 KM“, rekao je Stefanović.

Sa druge strane, zvornički restorani, kao i objekti čija je primarna namjena prostor za svadbeni salon, bit će puni. Kako su saopštili vlasnici ovih objekata već su popunjeni gotovo svi kapaciteti, a ono što je zanimljivo proslava će biti organizovana i 27. decembra kada će gosti biti uglavnom zaposleni iz javnih i privatnih preduzeća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh